Quicksilver Rubberboten

Brig Rubberboten

Grand Rubberboten

Zodiac Rubberboten

 

Vailiant rubberboten bij Dila Watersport te Purmerend

Binnen vijf jaar is Valiant er in geslaagd tot de toonaangevende merken van halfharde rubberboten te gaan behoren. Dankzij integratie in de Brunswick Corporation (o.a. Mercury, Boston Whaler en Maxum) kan Valiant rubberboten gebruik maken van de modernste productieprocessen. Het resultaat is een betrouwbare rubberboot van hoge kwaliteit met een zeer concurrerende prijs. Alle Valiant rubberboten worden geleverd met een Polyester bodem die gemaakt wordt via een lamineringsproces dat afkomstig is uit de ruimtevaart. U heeft de keus uit vier series: de Dynamic-serie met een enkelwandige polyester bodem, de Vanguard-serie met een dubbele polyester bodem en de D.R.-serie (Diving & Rescue) die speciaal gebouwd is voor professionele of zware toepassingen. De Patrol-serie is voor de meest veeleisende gebruiker zoals reddingsploegen, duikers, brandweerbrigades e.d.


Vailiant Rubberboten type 250

Vailiant Rubberboten type 340

 

De Dynamic-serie beslaat de 250, 270, 300, 340 en 380. Voor elk wat wils dus. De Dynamic 250 is de lichtste halfharde rubberboot (slechts 30 kg) waardoor hij gemakkelijk in de Davits gehangen kan worden. Ondanks zijn lage gewicht beschikt hij dankzij zijn polyester bodem over uitstekende vaareigenschappen en kunt u er altijd nog een 6 pk motor achter hangen. De andere boten in de Dynamic-serie beschikken over dezelfde gunstige eigenschappen als de 250. De grootste boot in deze serie (380) weegt bijvoorbeeld slechts 65 kg. Wanneer hij wordt uitgerust met een 25 pk buitenboordmotor heeft u een zeer snelle boot waarachter u eventueel zelfs kunt waterskiŽn.

Vailiant Rubberboten type 340 Dynamic

Vailiant Rubberboten type DR 400

 

Vailiant Rubberboten type 750

De Vanguard-serie bestaat uit de 400, 450, 490, 520T en 570T. Stuk voor stuk zijn dit prachtig gebouwde boten die opvallen door hun ruime, vlakke vloer en enorme laadcapaciteit. Geen enkele andere boot van dit formaat biedt zo'n grote stabiliteit, laadvermogen en veiligheid als deze boten. De 570T is goedgekeurd voor maar liefst vijftien personen! De 520T en 570T zijn uitgerust met een prachtig ogend en onderhoudsvrij teakdek dat geheel verzonken in de bodem ligt.Geen gemene randen of uitstekende delen dus. Dankzij de dubbele bodem kunnen achteraf allerhande accessoires gemonteerd worden. Er is een compleet gamma leverbaar van Consoles, Jockeyseats en koelkasten.
Wanneer u op zoek bent naar een boot die aan de zwaarste eisen voldoet, is de Patrol-serie de beste keuze. Verkrijgbaar in lengtes van 6.50, 7.50 en 8.50 meter, naar keuze met een buiten- of inboardmotor. Deze modellen zijn uitgerust met een brandstoftank van 350 of 500 liter, die op het laagste punt in de V-bodem is ingebouwd. Hierdoor ligt het zwaartepunt zeer laag, wat de stabiliteit ten goede komt. Doordat de boten in de D.R.-serie vervaardigd zijn van Akron-TPE beantwoorden zij aan de eisen van professionele gebruikers. Akron-TPE is zeer slijtvast (vijfmaal slijtvaster dan Neopreen/Hypalon) en wordt erkend door prestigieuze organisaties als de US Coast Guard. Deze zeewaardige boten zijn verder voorzien van dubbele stootranden, reddingslijnen, overdrukventielen en een ingebouwde brandstoftank. Deze overdrukventielen beschermen de boot wanneer plotseling een obstakel wordt geraakt. Dankzij het Multi Purpose design van de rompen zijn deze boten geschikt voor vele uiteenlopende doeleinden. Verkrijgbaar in lengtematen van 4.00 meter tot 7.50 meter.Het millitaire ontwerp van de romp wordt gekenmerkt door een zeer diepe V-vorm die doorloopt tot aan het achterschip. Deze romp, gecombineerd met grote spatrails, geeft deze schepen uitstekende zeewaardige eigenschappen.


 

Klik hier voor meer foto's v.d. Vailiant rubberboten